Hoci sa práve raňajky považujú za základ dňa, nikto nepohrdne ani obedom. Pre mnohých z vás je to práve prvé jedlo, ktoré v daný deň jete. Ak neobedujete v reštaurácií, či v práci, skúste si navariť niečo, čo oživí vašu kuchyňu. Nebojte sa skúšať, ochutnávať a dochucovať presne podľa vašej chuti.

jídlo

Cestoviny – sa síce považujú za prílohu, môžu sa však stať hlavnou časťou jedla. Dajú sa pripraviť na tisíce spôsobov. Pripravte si napríklad penne cestoviny, ktoré zmiešate s poduseným kuracím mäsko, dochutíte, pridáte kukuricu a syr. Pokiaľ túto možnosť už dávno poznáte, tak si ich pripravte na iný spôsob. Urobte si pikantnú omáčku s kúskami fazule. Je na vás, ako sa s tým vyhráte.

Tofu– jednými chválené, inými zase zhadzované. Tofu je špecifická surovina, ktorá sama o sebe nemá veľmi výraznú chuť, ak ju však viete správne ochutiť, stojí za to. Skúste tofu s karí, ryžou a zeleninou. Jednoduché, rýchle a zdravé.

Kuracie mäso– veľmi obľúbené mäso práve v zdravej strave. Pripravte si ho na prírodno a ak práve nemáte chuť na žiadnu prílohu, dozdobte tanier rukolou, uhorkou, paradajkou a inou zeleninou, podľa vašej chuti. Alebo ho dajte piecť, na vrch však položte syr čedar a kúsok špargle.

Losos – je veľmi známe, že ryby obsahujú veľa telu prospešných látok. Losos je chutná ryba, ktorá sa dá tiež pripraviť na viacero spôsobov. Skúste si ho pridať do ľadového šalátu, alebo k nemu pridať cuketu. Ak máte radi omáčky, pripravte si k nemu lahodný citrónový dip.

kuřecí

Hráškové pyré– pokiaľ nie ste veľkým obľúbencom zemiakov, namiesto zemiakového pyré si spravte hráškové. Tiež je veľmi zdravé, chutné a s kuracím mäsom nemôže nič pokaziť.

Polievky– dnes existuje už množstvo druhov polievok. Je jasné, že na klasiku slepačej polievky nemá nič, skúste však aj niečo iné. Medzi krémové patria napríklad kukuričná, či hrášková.